Seguidors

Pàgines

divendres, 12 d’abril de 2013

MEMORIES D'OSLO (1)

Començo aquí una sèrie d'entrades sobre el meu viatge a Oslo per atendre el 10è "UEFA Grassroots Workshop". Per aquells que no ho sàpiguen, "Grassroots", per UEFA, significa tot aquell futbol que no és d'elit. Es a dir, futbol base, femení, per discapacitats, etc. Es important fer aquesta distinció, doncs molta gent pensa que "Grassroots" vol dir, només, "Futbol Base".

Una cosa important a dir és que no trobareu, ara, una col·lecció d'exercicis i activitats que es van fer. N'hi va haver, sí, però molt pocs i, molt coneguts per la majoria. El que si us puc dir, és que el punt de mira de Noruega i, en general, dels països nòrdics, està canviant. Fins no fa gaire, el futbol que es jugava en aquella zona era bastant similar al britànic: això és, joc directe, pilotes llargues, segones jugades, etc. Això està canviant. Ara, es mira cap al sud, molt cap al sud. El Barça i la selecció Espanyola s'han convertit en els referents i, tothom vol jugar "futbol de possessió". I, aquí també. Tot el que vàrem veure i ens varen explicar aplicat el futbol per nens està basat en la possessió de la pilota: Rondos, Jocs de possessió, etc. L'únic problema que hi veig (o que vaig veure), és que la seva cultura tàctica en referència a aquesta manera de jugar és encara molt baixa; això fa que es vegin molts errors de concepte en quant la seva aplicació, des de sortides "lavolpianes" amb els centrals oberts, però sense ningú entre ells o, no aplicar l'intercanvi de posicions. Però, suposo que, com que són gent intel·ligent, ho sabran resoldre aviat.

El curs ha tingut exposicions de programes dirigits a diferents grups de gent (noies, sense llar, discapacitats, etc., sempre en la vessant més social), col·loquis, grups de discussió, etc. Ha participat gent com Per Omdal (un dels grans dins el camp Grassroots a Europa), Fernando Hierro (ex-jugador del Real Madrid), o Willi Hink (Director de Futbol Amateur de la Federació Alemanya), amb convidats d'Oceania o Africa, a més de l'staff tècnic d'UEFA, amb Ioan Lupescu (Cap Tècnic) o Frank Ludolph (Cap d'Educació).

En les properes entrades parlaré del què s'ha fet dia a dia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada