Seguidors

Pàgines

dissabte, 30 de març del 2013

EL VIRUS FIFA I ALTRES COSES

Com es habitual cada cop que hi ha partits de seleccions, ha aparegut el famós i temut "Virus FIFA". El que passa és que aquest en un "virus" inventat per alguns per fer negoci i, com la majoria de malalties, té cura.

M'explicaré. Si aquesta o aquella selecció ha de fer un munt de kilòmetres i hores d'avió per anar a jugar un partit amistós a l'altra banda del planeta, que quedi clar que la culpa no és de la FIFA. La culpa és d'aquells que han decidit jugar aquest partit i han firmat el corresponents contractes i, si un jugador es lesiona, la "culpa" serà del contrari que li ha fet l'entrada o, d'un escalfament mal fet o de qualsevol altre cosa, però no de la FIFA.

Continuaré explicant. Ni el Sr. Blatter ni el Comitè Executiu de FIFA són els que han decidit quins dies hi ha partits de seleccions. Ho ha decidit l'Assemblea General, que té 208 membres i, cadascún del membres té la seva pròpia organització. Per tant, caldrà preguntar a cada Federació nacional quin és el seu punt de vista sobre el tema. Pel que sembla, a la majoria de Federacions els hi va bé com està, doncs si no fos així ja ho haurien canviat. Pensem-hi abans de posar-nos a criticar a tort i a dret sense saber perquè succeeixen les coses, per altra banda força habitual en el futbol, on es critiquen decisions i sancions (o no sancions), sense conèixer els Reglaments.

Per cert, parlant de Reglaments, en cap lloc de les Regles del Joc diu que tenir la mà separada del cos sigui falta. Només és falta si es juga la pilota amb la mà de manera voluntària. Res més. Segon: només hi ha targeta si s'impedeix a un adversari obtenir la possessió de la pilota o, si s'impedeix que es faci gol. L'altre dia va sentir un comentarista dient que "si l'àrbitre considerava que la mà era voluntària havia d'amonestar el jugador". El que no tinc clar és si estava mentint o, no en té ni idea (penso que el segon).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada