Seguidors

Pàgines

dimarts, 16 d’abril de 2013

MEMORIES D'OSLO (2)

El primer dia del curs (Dimarts, 9), va començar amb Frank Ludolpk (Cap d'Educació), explicant el que anàvem a veure aquests dies a partit el títol del curs ("Nodrint el Futbol Base conjuntament - El viatge continua"). To seguit, Ioan Lupescu (Cap Tècnic), va explicar les prioritats educatives pel 2013, que són el Futsal, els Porters, els Jocs en Espais Reduïts (SSG).

Es va parlar, tot seguit, de les fites aconseguides al Futbol Base, a partir de les preguntes "D'on venim?, On estem? On volem anar?", associat als valors que transmet el Futbol Base, a l'educació, l'aspecte social, etc.

Després, es va parlar del sistema d'Estrelles del Grassroots Charter i, d'anar cap un canvi de criteris, establint 3 categories (Or, Plata, Bronze); això s'analitzarà en els Grups de Discussió.
Tot seguit, es va procedir a l'entrega dels premis de Futbol Base (Grassroots Day Awards Ceremony), amb la presència del mític Gianni Rivera, que va explicar els seus començaments com a futbolista als carrers del seu poble (com molts), on no hi havia cotxes i, els nens es passaven el dia jugant.

A continuació, es va parlar de tot el que es pot fer per promocionar el Futbol Base, tal com Activitats, Sponsors, Llocs web, Festivals, etc.

El següent en participar va ser Per Omdal (Ambaixador del Futbol Base per part d'UEFA), que va parlar de la piràmide del Futbol, amb el Futbol Base (Nens, joves, amateurs, veterans, etc.), a la part més baixa, els Joves d'Elit (Acadèmies Professionals, Seleccions Nacionals inferiors) i, a la part més alta d'questa piràmide, el Futbol d'Elit (Clubs i Seleccions). Omdal va parlar d'establir prioritats, donat que, actualment, la mentalitat està dirigida cap l'Elit, i, hauria d'estar dirigida cap els jugadors. Va parlar que els nens comencen a jugar a futbol per estar amb els seus amics i, que ho deixen perquè no juguen. Va preguntar-se si s'havia d'establir el que tots juguéssin el mateix temps en aquestes edats.
A Europa, va dir Per Omdal, hi ha 80 Milions de jugadors de futbol, basat en el sistema de Clubs. Ara, cal incrementar el nombre de noies/dones que juguen a futbol i, també, augmentar la seva presència a Juntes Directives de FA's, igual que augmentar el nombre d'àrbitres, dones directives, etc.

Les darreres intervencions del matí van ser pels membres de la Federació Noruega. Alf Hansen (Director de Desenvolupament) i Stig Bjornebye (l'ex jugador del Liverpool, ara Cap de Desenvolupament per a nens i joves), varen parlar que a Noruega hi ha uns 2000 Clubs, basats, bàsicament, en el treball dels voluntaris. Degut a això, s'ha fet un gran esforç en els cursos "on line" (De punta a punta de país hi ha més de 2000km de distància!). Es va parlar que no hi ha futbol "competitiu" fins els 13 anys i, de la importància de la comunicació. La idea és arribar al màxim (es va posar el Barça com exemple), però, basat en les particularitats dels país (en aquest cas, els Voluntaris). La idea és "Involucrar el màxim nombre de jugadors POSSIBLE, el màxim temps POSSIBLE, per ser el millor POSSIBLE". Finalment, es va parlar de la introducció d'eines interactives per fer possible tot això, amb un programa que va començar al Gener del 2012, establint una Web amb aplicacions d'Intranet, on es poden descarregar sessions i exercicis, al mateix temps que es pot portar el control de jugadors, etc. La idea de sessions està basada en un 50% de JER (SSG) i, l'altre 50% en activitats concretes com el xut o la finalització. Aquest programa (S2S), ens va ser explicat pel Gerent de 'Empresa, Tor Ahlgren.

Després de dinar vàrem assistir a la 1ª sessió pràctica, al mateix Estadi d'Ullevaal (on juga el Valerenga i la Selecció Nacional); val a dir que l'Hotel on es va fer el curs és el que hi ha al mateix Estadi. En aquesta sessió es va veure allò que vaig parlar en la primera entrada: jocs de possessió de tots tipus: 6v3, 8v2, etc.

Un cop acabada la sessió, els següents conferenciants vàren parlar de fer servir el "Momentum" per promocionar el Futbol Base. Orit Raz (Israel), va parlar de les activitats que es faran amb motiu de les Finals del Europeu Sub-21 al seu país (Festivals, tornejos, flyers, TV, etc.). Peter Lanstrom (Suècia), va fer el mateix amb l'Europeu Femení d'aquest Juliol (El mateix que Israel, amb Cursos d'Entrenadors per dones, Symposiums, etc). Alf Hansen va parlar de tot el que es fa amb motiu de la Final de Copa de Noruega (tant masculina com femenina), i, que són els partits que tanquen la temporadad al país. Aquí hi ha seminaris per pares i per especialistes, amb més de 250 participants.

Finalment, Willi Hink, Liam McGroary (Rep. Irlanda) i Jim Fleeting (Escòcia), van parlar de fer servir els "Premis al Futbol Base" com a manera de premiar esforços, com a marca de qualitat, com a manera de dir "gràcies" a la gent del futbol, etc.

El dia va concloure amb un sopar ofert per la Federació Noruega mentre veiem el Borussia vs Màlaga de Champions.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada