Seguidors

Pàgines

dimarts, 23 d’abril del 2013

FALTA DE CULTURA AL FUTBOL

Avui, 23 d’Abril, és Sant Jordi, Dia del Llibre. Crec que és un dia molt apropiat per escriure sobre la falta de cultura i lectura al futbol.

De sempre s’ha dit que el món del futbol era de gent inculta, sense estudis, que no llegia, que sabien sumar i restar i poca cosa més. Bé, jo crec que és cert. Si no fos així, no s’entendria que, amb la quantitat d’escrits, notícies, informacions, blocs, etc. que hi ha avui en dia al món, els entrenadors continuem a fer la nostra.

I m’explicaré. Encara no ha acabat el partit (el que sigui), i ja hi ha a la xarxa centenars d’anàlisis explicant què s’ha fet malament, perquè s’ha perdut el partit, etc. Que si el jugador “X” ha de ser Interior i no Mig Centre, que si “Y” ha d’estar més obert, que si “Z” estava massa obert i permetia entrar al 10 del contrari, que si no es pot jugar amb defensa de 3 amb les condicions actuals, que si aquell està en baixa forma... tot el que vulgueu.

Però això no és el pitjor. El pitjor és que tothom té solucions. Infalibles, a més. “X” ha de ser el “fals 9”; Y” ha de fer de lateral; “Z” demana ser titular amb les seves actuacions, en lloc de no sé qui; no s’ha de fer pressió alta, doncs t’agafen l’esquena; no s’ha d’esperar, doncs estàs lluny de porteria; el 4-2-3-1 és millor sistema (per cert, és 1-4-2-3-1, que el Porter és prou important, eh!), que el 1-4-3-3; els extrems han de jugar a bandes canviades i, moltes més coses.

Però els entrenadors no tenim cultura i no ens agrada llegir. Com és possible que no fem cas a tot el que ens diuen? Com és possible que posem sempre els mateixos jugadors? Com és possible que cada setmana jugui un equip diferent? Com és possible que aquell jugador que falla tantes ocasions de gol continuï jugant? Com és possible que aquell Mig del segon equip no tingui oportunitats? Com és possible que tothom tingui solucions sense veure els entrenaments i sense saber el què passa al vestidor?

Repeteixo. Falta de cultura i lectura. Per això perdem partits i campionats. O pot ser no?

Bona Diada de Sant Jordi a tothom. I llegiu, llegiu molt!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada