Seguidors

Pàgines

dimecres, 17 d’abril del 2013

MEMORIES D'OSLO (3)

El segon dia de curs va començar amb la intervenció de Patrick Gaser (Activitats Socials d'UEFA), que va parlar del "Respecte" (per exemple, la campanya d'intercanvi de samarretes) i, de les activitats relacionades (anti-racisme, discapacitats, països amb guerres, etc.). Va assenyalar el gran nombre d'activitats que s'havien fet a Polònia i Ucraïna durant l'EURO2012.

A continuació, Maria Wilson (Irlanda del Nord), va parlar del futbol com eina d'integració amb el programa "Football for all" (Futbol per tots), per tal d'integrar diferents minories ètniques, l'eliminació del racisme, les diferents consideracions culturals, gent sense llar, etc.

Sabina Huseynova i Yusif Valiyev (Azerbaijàn), van parlar del futbol per discapacitats. Van començar creant equips de futsal per sords i, el següent pas és introduir-ho a homes amb discapacitats cerebrals i, per a dones. Van explicar que es troben amb els problemes clàssics: falta d'infrastructures, sponsors, etc.

Finalment, Luca Balduzzi (Suïssa), va explicar els programes socials que es fan al seu país.

Després d'un petit descans, es va parlar de la integració entre el Futbol Base i el Futbol Professional. L'ex jugador Bodo Menze, ara Director del Futbol Base al Schalke 04, va parlar del sistema alemany. Va explicar que, després de la desfeta a l'EURO2000, es va implantar el sistema "d'Acadèmies" al seu país. Va explicar l'estructura (entrenaments, col·legis pels jugadors, etc). Va recordar que jugadors con Neuer (Bayern) o Ozil (R. Madrid), han sortit d'aquesta Acadèmia. Posteriorment, va parlar dels Projectes de tipus social que porta a càrrec el Club, donat que està en una zona amb forta inmigració.

Tarje Jacobsen i Terje Myrseth (Molde FK), ens van explicar la seva estructura i funcionament, tenint en compte les seves peculiaritats. Molde és una ciutat d'uns 25000 habitants i, han aconseguit implicar a tota la població amb el Club. Una vegada més, el paper dels voluntaris és fonamental. La seva Junta Directiva està organitzada de tal manera que cada membre té assignat un equip del Club per assegurar el bon intercanvi d'informació.

Finalment, Hallvar Thoresen (Noruega FA), ens va introduir a la sessió pràctica.
Aquesta es va desenvolupar al Club Heming IL, un club multiesportiu; la questió dels voluntaris es va tornar a veure un cop més: mentre els nens entrenen, hi ha pares i mares que han preparat cafè, té o pastissos per a la gent que va a veure l'entrenament (això és molt típic en aquests païssos; jo ja ho havia viscut a Alemanya quan vaig organitzar un Campus amb un col·lega).
Tal i com ja hem dit anteriorment, els jocs de possessió i similars són presents a totes les sessions d'entrenament des dels 7-8 anys.

A la tornada, Steffano d'Ottavio i Massimo Tell (Itàlia), ens vàren explicar l'estructura del sector jove de la FIGC. Ara mateix, tenen 3 grans programes en marxa:
- Futbol a les escoles (per nens de 8 a 10 anys)
- "Io calcio a 5" (Futsal), per gent d'11 a 14 anys (especialment noies, doncs és on falta més quantitat)
- "Super classe cup" de 15 a 19 anys, que lliga l'activitat escolar amb el futbol. La classificació depèn dels resultats esportius i de l'activitat escolar (50/50).
Finalment, es va parlar que es fan activitats per tota Itàlia, especialment, com ja s'ha dit, per captar noies, doncs només el 2% dels jugadors de futbol són noies/dones.

L'última activitat del dia van ser els Grups de Discussió, dels que parlarè en la propera entrada. Després, el sopar a l'Hotel i, pantalla gegant per veure el Barça v PSG.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada