Seguidors

Pàgines

diumenge, 6 d’abril del 2014

JA HEM VOTAT



Finalment, ahir dissabte, 5 d'abril, els socis del Barça vàrem votar en el referèndum per la reforma del Camp Nou. Algunes consideracions:

1) La democràcia consisteix en el govern de la majoria. Per tant, el resultat final (72%-25%) a favor del SI diu clarament quin és el pensament de la majoria que va anar a votar.

2) La democràcia, però consisteix també en el respecte a les minories. Un grup important de votants (prop de 10.000) varen expressar el seu desacord. Se'ls ha de tenir en compte. I que aquells que ho han fet no han tingut els mitjans (ni econòmics, ni propagandístics), per fer-ho. Que reflexionin sobre el tema, perquè si els haguessin tingut, és possible (no sé si probable), que el resultat no hagués estat amb tanta diferència, com a mínim.

3) Dir això, la Junta ha de fer una reflexió: perquè només voten 38.000 persones quan al partit hi havia 81.000?. Tret d'aquells que per qüestions reglamentàries (edat, antiguitat) i, d'aquells que van comprar entrada, estic segur qui hi va haver un bon nombre de gent que no va votar. Per què?

4) La Junta també s'hauria de plantejar que aquells socis residents lluny de Barcelona (siguin on siguin), poguessin participar d'aquests actes, ja sigui votant per correu, electrònicament, etc. Per molta gent, no poguer-ho fer significa que només paguen, però no decideixen. De fet, han dit que hi estan treballant. Quant abans s'arregli el tema, millor per tothom.

5) La Junta ha de tenir clar que molts dels que van votar SI no estan d'acord amb les darreres actuacions del Club, especialment amb el cas FIFA.

6) Amb això penso que podria haver-hi gent a qui interessa que surtin determinades coses en determinats moments. No sé si la mà és blanca, negra o, només té quatre dits. Però, el que si és cert és que, des del Club, no s'ha negat res del que s'ha dit. I, tenim Club i/o dirigents castigats i/o imputats, tant per la Justícia Civil, com per l'Esportiva. I això, als que ens estimem el Club, no ens agrada. Absolutament gens.

7) També és cert que, molts dels que varen votar NO ho van fer com a vot de càstig a la manera de fer de la Junta. De fet, molts d'aquests, entre els que em conto, creuen que s'ha de reformar el Camp Nou, però no de la manera que s'ha plantejat tot. I, si segons alguns medis de comunicació, el referèndum d'ahir era plebiscitari, bé faran molts en plantejar-se perquè hi ha un grup tant ampli de descontents.

8) Recordeu que el Vice-President Faus va dir que hi havia un Projecte i uns Amidaments fets i, que els Arquitectes que es presentessin al Concurs Internacional haurien de complir amb això. Veurem què passa.

9) Que "La Masia no es toca" em sembla que ho tenim tots molt clar. La pancarta d'ahir al Camp Nou sobrava, especialment quan em sembla que ningú a FIFA ha dit res sobre el tema. El que ha de fer el Barça és anar de bracet amb el Madrid, Bayern, Chelsea, Milan, etc. a ECA (Associació de Clubs Europeus) i, parlar amb UEFA i FIFA sobre l'adequació de la Normativa. Però, per tothom. Demanar un tracte preferencial pel fet de ser el Barça, quan hi ha molts Clubs (i, el futbol com a tal), que en poden sortir beneficiats, em sembla, si més no, excessivament prepotent.

10) No he entès el paper dels possibles candidats a unes futures eleccions. Tret d'Agustí Benedito i, aquest a 3 dies de les votacions, els altres "futuribles" no han donat senyals de vida, tret d'alguna cosa a les xarxes socials. Suposo que algun dia ens ho explicaran. Que ho facin bé, però, perquè tampoc crec que aquesta sigui la manera de guanyar vots de cara al futur.

11) Finalment, que ningú es pensi que no hi haurà suport a l'equip i, que es vol que perdi. Que es sigui crític amb la manera de jugar molts dies, igual que es pot ser crític amb la Junta, no vol dir anar en contra com a manera de viure. Encara que molts ho interpretin així. Volem que el Barça guanyi, perquè és el nostre sentiment.

I, com ja he dit algun cop, amb els sentiments NO es juga.


Jordi Pascual

Em podeu seguir a Twitter: @JordiPascualP

2 comentaris: