Seguidors

Pàgines

dissabte, 18 de maig de 2013

QUI MANA AQUI?

Des de fa temps es parla de quines han de ser les funcions d’un Entrenador dins un equip de futbol. Parlaré, només, dels equips professionals, doncs, als amateurs, les feines venen donades pel pressupost i el nombre de voluntaris/directius. No és estrany, en aquestes categories, veure el President del Club venent entrades abans de començar el partit.

Als equips professionals, però, hi ha molta gent al voltant de l’Entrenador: Directors Tècnics, Secretaris Tècnics, etc. I, les preguntes que apareixen són: Qui és el cap? Qui ha de prendre les decisions? Qui decideix com ha de jugar l’equip? Qui decideix a qui fitxar o a qui vendre?

Doncs, bé, qualsevol opció pot arribar a ser bona. Al cap i a la fi, si l’equip guanya, tothom estarà content. Només, però, amb una condició: Que tothom tingui clar quin ha de ser el funcionament del Club. El que hi ha d’haver és una idea clara del tipus de jugador o de joc que s’ha de fer. Hi ha Clubs que, pel seu tarannà, porten Entrenadors amb una determinada manera de jugar, que es fa servir des de la base fins el 1er equip. Hi ha Clubs on el 1er equip (i potser el 2on),  juguen en funció de l’Entrenador que hi ha hagi, i, la resta d’equips de la Base, juguen d’una altra manera. Hi ha Clubs on cada equip juga d’una manera. Hi ha Clubs on la Secretaria Tècnica porta els jugadors que creu més adients i, després es feina de l’Entrenador els posar-los a lloc. Hi ha llocs on l’Entrenador demana el què vol tenir. Hi ha Clubs que només fitxen jugadors d’una determinada zona geogràfica. Hi ha Clubs que només volen jugadors cedits o, sense cap cost de traspàs.

Ara bé. Si les coses no funcionen, el primer que despedeixen és l’Entrenador, no? Doncs, no serà aquest qui ha de tenir el màxim poder? O, com a mínim, prou poder per decidir una sèrie de coses?

1) La manera de jugar. Quan es fitxa un Entrenador, ja sabem de quina manera juga. Per tant, si el Club té un model de joc, per què es busca algú que juga diferent?

2) Els jugadors que hi hagi hauran de tenir unes característiques per jugar d’aquesta o aquella manera. La Secretaria Tècnica hauria de tenir un llistat de jugadors que s’adapten a la manera de joc de l’equip i, l’Entrenador decidir quin vol d’ells.

3) Aquí entra el factor econòmic, evidentment. El Club té uns diners per fitxar. Per tant, l’Entrenador ha de saber quines són les seves opcions, per poder valorar si és millor el jugador “A” per aquesta funció o “B” per aquella, sabent que no por tenir els dos i que, pot ser el jugador “C” serveix, perquè és més important “A” que “B” i, “C” pot fer la feina de “B”.

4) SI no es poden tenir els jugadors que fan falta per jugar d’una manera determinada, fins a quin punt és responsabilitat de l’Entrenador si no s’aconsegueixen els objectius fixats?

Hi ha moltes maneres de funcionar, però totes han de tenir com a clar punt de partida la feina de cadascú i, qui ha de prendre les decisions i, les conseqüències que se’n derivin d’aquestes.

Només hi ha una fórmula que no m’agrada: Que fitxi el President i/o la Directiva perquè els hi agrada aquest o aquell jugador. No entendré mai per què tenir un cos tècnic si, després es fitxa sense saber si és el més adient o necessari per l’equip. I, després ve aquella frase: “Li hem donat els millors jugadors”. Ja. Però, eren els que feien falta? Ara bé, com és el que mana...

Jordi Pascual

Em podeu seguir a Twitter: @JordiPascualP 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada