Seguidors

Pàgines

diumenge, 14 de juliol de 2013

I GUARDIOLA PARLA

Estava la cosa relativament tranquil·la, amb els rumors habituals de tots els estius, sobre si aquest jugador va aquí o allà, sobre si aquell entrenador començarà o no la temporada, sobre els milions que està gastant aquest o aquell Club quan, de cop i volta, tot es va tornar boig.

Pep Guardiola, ara entrenador del Bayern, durant la concentració que està fent l’equip a Itàlia va respondre a una pregunta d’un periodista sobre les declaracions del Vicepresident del Santos. No semblava que havia de ser una resposta complicada i, de cop i volta, Guardiola va estar prop de 5 minuts parlant, repartint llenya a tort i a dret, acusant la Directiva de Sandro Rosell de no portar-se bé.

Guardiola ens va fer recordar aquella roda de premsa al Bernábeu, abans del partit de Champions contra el Madrid, on va fer famosa la frase del “puto amo”. Emprenyat, però sense perdre el posat, va dir tot el que li feia mal o, si més no, tot el que va dir li feia mal.

En un altre moment, li van preguntar per Thiago Alcántara i, va confirmar que havia demanat al Bayern que fes tot el possible per fitxar-lo. S’ha parlat molt tot el que portem de final de temporada sobre la clàusula de rescissió de Thiago. Fins l’1 d’agost, és de 18M€. Tenint en compte el que s’ha pagat per alguns jugadors, sembla un jugador barat, veient el seu enorme potencial. I, que quedi clar que jo, personalment, crec que Thiago s’hauria de quedar al Barça.

Doncs bé, amb aquestes dues coses, el sidral que hi ha ara mateix és monumental. Ja han sortit tots els habituals a dir la seva. I, la sensació que donen és que tothom està molt nerviós, excessivament nerviós. Sandro Rosell té previst demà dilluns anar a una emissora de televisió, on es suposa que parlarà de la qüestió i dirà la seva.

Fins ara, resultava que si a Thiago el volia el Manchester United o el Madrid estava bé. Que el vulgui el Bayern (Guardiola), no està bé. Guardiola va dir que ell no aniria a fitxar jugadors amb contracte al Barça. Cert. Però, és que resulta que el jugador, per les raons que sigui i, que no valoraré, doncs no és la meva idea aquí, vol marxar. I apareix Guardiola, que el coneix perfectament i diu que el vol. I li cauen els pals per totes bandes. No ho entenc. Quina és la diferència entre aquests Clubs? Aquells no s’aprofiten d’unes circumstàncies i aquest sí? En funció de qui faci les coses, aquestes són lícites i correctes i, en funció de qui les faci, aquestes no ho són?

En el seu moment, un diari de Barcelona va treure en portada que Pep Guardiola i Tito Vilanova no s’havien vist a Nova York quan la malaltia d’aquest darrer. Guardiola va ser molt clar i explícit. SI s’havien vist. Aquest mateix diari criticava durament el divendres el que havia dit Guardiola el dia abans, demanant-li claredat en les seves “acusacions”. Més clar? Encara? Perquè, a més, la pregunta i la resposta van ser en català. Es a dir, no hi ha problemes de males traduccions i/o interpretacions. I una cosa ha de quedar molt clara: El Club NO és la Directiva. El Barça és una Club propietat de més de 160.000 persones i la Directiva és escollida pels socis. I, moltes vegades, que algú tingui disconformitats amb la Directiva (sense entrar a valorar si té raó o no), sembla que vulgui dir atacar el Club. I això no és cert. De cap de les maneres.

El més important, però, sota el meu punt de vista, va ser quan Guardiola va dir que si alguna cosa del què havia dit no era certa, que li diguessin, però, com va dir, no a través d’intermediaris o amics. Que surtin els implicats i diguin si és mentida. Passarà?

Guardiola no deixa mai indiferent a ningú. Agrada més o menys el què diu i com ho diu, però sempre fa reflexionar. I l’altra dia crec que se’l va entendre tot, o gairebé tot. Guardiola parla. El “puto amo” ha tornat.

Jordi Pascual

Em podeu seguir a Twitter: @JordiPascualP 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada