Seguidors

Pàgines

diumenge, 24 de març de 2013

TOT A PUNT

Amb gairebé totes les competicions nacionals aturades degut als partis internacionals, és el moment de fer un repàs a la situació de la Lliga Nacional d'Andorra.

Per la part alta (play-off pel títol), Lusitans ho té gairebé a tocar. 6 punts d'avantatge quan falten 3 partits vol dir que els homes de Carlos Sánchez podrien ser campions al proper partit. Per cert, que Sánchez és el 3er entrenador en el que va de temporada; una cosa força extranya per un equip que sempre ha estat el davant. Recordem que Vicenç Marqués va deixar l'equip en acabar la participació a Europa i, abans de començar la Lliga; Salva Estruch va agafar el relleu i, un parell de setmanes abans d'acabar la fase regular, va ser destituit.

Darrera Lusitans hi ha una lluita tancada entre els 3 altres equips per decidir el segon lloc (i, consequentment, plaça a l'Europa League); 2 punts separen Sant Julià de FC Santa Coloma i, aquests tenen 1 punt sobre l'altre equip colomenc, la UE Santa Coloma. Tots 3 equips han fet una lliga força irregular. En el cas de FC Santa Coloma, la falta de gol aquest any ha fet que, tot i només haver perdut 1 partit, igual que Lusitans, els homes de Luis Blanco estiguin a 8 punts d'aquests, havent concedit 8 empats en total. Sant Julià ha alternat bons partits amb altres no tant, però no ha pogut guanyar mai a Lusitans. Una victòria en el proper partit (Sant Julià v Lusitans), obriria moltes opcions als de Josep Mª Espot "Canito". Per la seva banda, l'equip de Lluís Aloy, que ha sigut l'únic en guanyar a Lusitans (2-1 a la Jornada 2) està fent un play-off força fluix (1 punt en 3 partits). La setmana que vé podriem tenir campió o, tenir-ho tot força complicat. Veurem què passa.

Per la part de baix (play-off pel descens), l'únic que sembla que s'en surt és Principat. 7 punts d'avantatge pels de Raúl Cañete sobre l'últim (FC Encamp), sembla que els allunya de tot perill, després d'una temporada on semblava que aquest equip tenia més opcions. Pot ser no per entrar a la lluita pel títol, però sí per està més prop d'allà que no pas del descens. Engordany i Inter d'Escaldes tenen 12 punts i Encamp 1 menys. Aquí la situació és complicadíssima i cada setmana canvia. Inter va començar amb només 6 punts, però ha sumat 2 victòries. Per la seva banda, Encamp i Engordany només han sumat 1 punt cadascún (el partit entre ells que va acabar 1-1); tant els de Oscar Guerrero com els de Pepe Mengual hauran de treballar molt dur per evitar les places de descens i promoció, doncs sembla que els d'Alain Motwani tenen una dinàmica més positiva. En cualsevol cas, els partits de la propera setmana poden clarificar bastant les coses. Perdre, per qualsevol dels tres de darrera significaria tenir molt complicat la permanència a Primera Divisió. Continueu en sintonia!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada