Seguidors

Pàgines

dimecres, 24 de juny de 2015

ESPAI BARÇA

Jo volia escriure sobre les eleccions i els pre-candidats. De fet, ho tinc mig preparat. No obstant això, el que he llegit de Josep Mª Bartomeu sobre l'"Espai Barça" m'ha fet canviar d'opinió. Segons el pre-candidat i ex-president no electe (però legítim), si no guanya la seva candidatura es difícil que es faci aquesta reforma. Anem a veure:
1) La reforma que van aprovar els socis va ser "tot o res". No hi havia alternatives. Era la proposta de la Junta o no fer cap mena d'actuació.
2) Es va presentar un Projecte per un import total de 600M€, quan aquesta mateixa Junta era contrària al conegut com "Projecte Foster" de Joan Laporta, que costava 300M€... perquè era molt car.
3) Es presenta a votació la construcció d'un nou Palau Blaugrana, quan aquest ja estava inclòs dins el Programa Electoral. Quina és la raó per fer-ho? Aquest nou Palau tindrà una capacitat de 10.000 espectadors. El mínim que demana l'Eurolliga de Bàsquet. Tant poca confiança en omplir-lo hi ha? No pot ser de 12.000 ó 15.000 espectadors?
4) Desapareix el Mini-Estadi. Si ja hi anava poca gent (i més val no parlar del partit del Barça B contra el Betis), creieu que hi anirà molta a Sant Joan Despí?
5) De la 1era Graderia desapareixeran unes quantes files de seients (no sabem quantes), per donar pas a tota una sèrie de "Llotjes VIP" i "Hospitality". "UEFA ens obliga", diuen. MENTIDA. Així de clar. I quan vulguin els hi demostro. Que ensenyin la reglamentació d'UEFA que obliga a fer això.
6) Es posarà cobertura WiFi a tot el Camp Nou. Això no estava també al programa electoral i, tampoc no ho han fet?
7) Es milloraran els serveis de restauració amb cuines i sistemes d'extracció més moderns, ens diuen. A veure, tants estadis que heu vist i, no us heu adonat que el que fan falta són restaurants de veritat, on la gent pugui tenir diferents ofertes (entrepans, aperitius, menú, carta..) i, no un millor sistema d'extracció de fums?
8) Una part dels diners necessaris per fer la reforma sortiran de les concessions de tots aquests i altres espais (botigues, etc), que es fan a llarg termini (poden ser fins a 50 ó, fins a 99 anys); aquest punt va estar confirmat pel, aleshores, Vicepresident Faus ("ese señor", recordeu?) preguntat sobre el tema en una de les presentacions de la reforma. Ara bé, tinguem clar que, si ens donen els diners ara, durant tots els anys de la concessió no veurem res. O no és veritat? Quins ingressos d'explotació tindrem, per tant?
9) El nombre d'abonats del Nou Camp ha baixat fins a 84.000. Es a dir, que hi ha uns 15.000 seients disponibles al públic per cada partit. Això, mentre hi ha una llista d'espera prou llarga de socis que volen un seient. De mentres, en època de Laporta es van canviar els seients per uns altres més estrets, de manera que la incomoditat actual és prou clara o força zones del camp, sense que la Directiva actual hagi fet res per arregalar-ho.
10) Per tant, ens parlen d'una reforma on els socis, més enllà d'escales mecàniques i ascensors, en sortirem poc beneficiats. 420M€ només pel Camp Nou no crec que estiguin justificats.
Ara, no ens equivoquem en una cosa. Cal una reforma important del Camp Nou. En molts aspectes, com ja he dit molts cops. No és tants sols escales mecàniques, ascensors, WC més nets i cuines amb millor sortides de fums. La reforma que li cal al Camp Nou és molt més que això. No ens equivoquem. I, tampoc he sentit cap pre-candidat dient que no farà res en aquest aspecte. El que ha fet Bartomeu amb les seves declaracions és, purament, xantatge emocional al soci.
Cal una reforma del Camp Nou? Sí. Així de clar.
Cal aquesta reforma que ens proposen? No. Així de clar.
Cal un President amb aquestes idees? No. Encara més clar.
Jordi Pascual

Em podeu seguir a twitter: @JordiPascualP

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada