Seguidors

Pàgines

dilluns, 25 de novembre del 2013

MENTEIXEN. I ENS PRENEN PER IDIOTES



Menteixen i, a més, ens prenen per idiotes. Entre el que diuen i el que surt a diaris, televisions, etc. sembla que la redempció del nostres pecats estigui cada cop més a prop. I, no és veritat.

Menteixen i, a més, ens prenen per idiotes, quan ens volen fer creure que el joc que feia l’equip del ara “demonitzat” era avorrit. 14 de 19 amb la unanimitat de tot el planeta, des de Xina a Estats Units i de Finlàndia a Sud-Africa és avorrit? El mateix “Dimoni” que ha fet que Jurgen Klopp, la darrera víctima, digui que ja no vol entrenar el millor equip. Diu que ara entrena per guanyar al millor equip.

Menteixen i, a més, ens prenen per idiotes, quan ens diuen que la manera de jugar no és important. Que el que importa són els títols. No té res a veure una cosa amb l’altra. Sempre volem guanyar. Sempre. Però sempre volem que es jugui bé. I, evidentment, tots acceptem que es pot jugar malament algun dia i guanyar. Està clar. La perfecció no existeix. Ara, tancar-se al darrera jugant al Camp Nou contra un Granada amb 10 jugadors per sortir al contraatac... Què voleu que us digui.

Menteixen i, a més, ens prenen per idiotes, quan hi ha 40 milions d’euros (uns 6.600 milions de les antigues pessetes, per tenir una idea), del fitxatge de Neymar que ningú sap on son. Clàusules de confidencialitat, ens diuen. Comissions, ens expliquen. Que tot està molt clar. El problema és que a Brasil diuen una cosa diferent. El Santos ha cobrat 17,5M€ i, el Barça ha pagat 57,5M€. 40M€ confidencials???

Menteixen i, a més, ens prenen per idiotes, quan diuen que és perillós que hi hagi nens sense entrada al Camp Nou. Això ha passat sempre. Ara, pot ser és que l’Esperit Sant se’ns ha aparegut i, per això, mai no hi ha hagut cap desgràcia. Serà il·legal, segur, perquè hi ha una normativa que així ho diu. Il·legal no és el mateix que perillós.

Menteixen i, a més, ens prenen per idiotes, quan diuen que no saben com aturar la revenda “oficial” (ja no parlo de la que hi ha al carrer), de “Viagogos” i similars. Com pot ser que no hi hagi entrades al “Seient Lliure” i, si en aquests llocs?. Com pot ser que aquesta gent ja vengui entrades per d’aquí no sé quants partits? Com pot ser que una tribuna que val 150€ ó 180€ es vengui per 1000€?

Menteixen i, a més, ens prenen per idiotes, amb tot l’embolic de la publicitat a la samarreta i a l’Estadi. Quan van dir que portariem una empresa privada a la samarreta? Quan van dir que es posaria el logotip d’aquesta empresa als seients del Gol Nord? Quan van dir que el mural de tribuna amb els jugadors del Club desapareixeria per donar pas a la publicitat de l’sponsor de la samarreta?

Menteixen i, a més, ens prenen per idiotes, quan ens diuen que tot va molt bé i, que la Secretaria Tècnica està fent un gran treball. Per què marxa Valdés? Per què s’esta fent tant llarga la renovació d’Iniesta? Per què Bartra i Montoya s’ho estan pensant? Per què Sergi Roberto vol marxar al gener? Per què Sanabria tampoc vol renovar? Per què van marxar Muniesa, o Thiago? Tornarà Deulofeu? Per què es fitxen jugadors tant “vells” pel Barça “B”, quan aquest ha de servir per formar joves?

Menteixen i, a més, ens prenen per idiotes, quan parlen de la construcció d’un nou Estadi. Surt un directiu dient que no hi ha estudis concrets, però que un nou recinte generaria entre un 30-40% més d’ingressos que l’actual. Com ho saben, si no han fet cap estudi (això és el que va dir el mateix directiu)? Per què ara no serveix el projecte “Foster” (que, si no recordo malament, es va encarregar quan Rosell era Vicepresident)? No han vist Estadis a Europa? Allianz, Dragao, Alvalade XXI, Galatasaray, etc. Tots ells, amb estructures molt semblants al Camp Nou. Tant interior com exterior. Quin interès hi ha? Qui ha de posar el nom? Hi ha una cosa clara: si un Estadi que pot valdre 1000M€ surt gratis al soci, alguna cosa més hi ha.

Menteixen i, a més, ens prenen per idiotes, quan diuen que no passa res amb Messi. A l’estiu hi havia un 2% de gent que estava descontenta de l’astre argentí. Ara, és estrany el dia que no surti alguna cosa que lloa a Neymar (que està molt bé, no confonguem les coses), però, en detriment de Messi. Que si la “megaoferta” d’Adidas, que si Juanjo Brau, que si això, que si allò. Que expliquin el que hi ha, si hi ha alguna cosa i, si no hi ha res, que ho diguin també, que per això és jugador del Club. I el millor del món.

Menteixen i, a més, ens prenen per idiotes, quan ens diuen que aquests horaris són els que hi ha i, que no es pot fer res més. Que si el mercat xinés, japonès o americà. Em mereixen tots els respectes del mon. Els que anem al camp estem molt més a prop i, també mereixem molt respecte. Plogui, faci fred o calor, amb desplaçaments sota pluja o neu, de dia o, a altes hores de la matinada. I, som els que hem anat a Basilea, Sevilla, Wembley, etc. en autobús, cotxe, avió, perdent hores d’estudi i feina. O a Ginebra o París a veure “Final-Four” de bàsquet. Per tornar amb la cua entre cames, però pensant que l’any que vé hi tornarem.

Menteixen i, a més, ens prenen per idiotes, perquè els propietaris del Club som nosaltres, els socis. Els que estan manant ho són perquè han estat escollits. Ells no han comprat res. I, per molt que s’ho pensin i s’ho creguin no poden comprar les nostres “accions”. Nosaltres no tenim accions. El Barça no és cap Societat Anònima. Per molt que els propietaris siguem anònims i non sortim als diaris o a les televisions.

Que deixin de mentir. I que deixin de pensar que som idiotes.

Jordi Pascual

Em podeu seguir a Twitter: @JordiPascualP

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada