Seguidors

Pàgines

divendres, 14 de març del 2014

NO ENTENEN RES


Els dies passen i la cosa continua. Els diaris, radios, televisions, xarxes socials, van plens de raons a favor o en contra. I molts, parlen per no estar callats, perquè demostren que no han entés res. De res.

No han entés que el Barça és propietat de 138.000 socis, que són propietaris "legals" del Club, però que també hi ha milions de seguidors arreu del món, que són propietaris "sentimentals". I, amb els sentiments no es juga.

No han entés que Messi és el millor jugador del món i, possiblement, de la història i, se'l ha de pagar com el que és. No com si fos "aquest senyor".

No han entés que, aquí, no n'hi ha prou amb guanyar. Aquí s'ha de guanyar i jugar bé, sigui futbol, bàsquet o bitlles.

No han entés que el que ha captivat a mig món, precisament per l'anterior, no han estat els títols "per se", si no la manera com s'han guanyat.

No han entés que, si som una referència mundial, és per tenir uns equips que juguen tots de la mateixa manera, dels més joves als més grans. I, que si es vol canviar l'estil, s'ha de fer a tots els nivells. No fer-ho seria una incongruència.

No han entés el significat de planificació. Planificació significa tenir clar quins jugadors han de deixar el Club i quins han de venir; quins s'ha de vigilar per d'aquí 1-2 anys, quins contractes tenen, quines opcions tenen altres Clubs, etc. El darrer exemple: Sembla que es va fer un viatge per veure un jugador... que estava lesionat.

No han entés que el que es va fer amb Abidal o Mickeal és indigne d'un Club com aquest. Hi ha moltes maneres de fer les coses.

No han entés que la imatge del Club es deteriora, perquè, arreu, i no són seguidors del Barça, no entenen perquè va marxar Guardiola, perquè marxa Valdés, perquè dimiteix el President, què passa amb el fitxatge de Neymar, què passa amb Hisenda, etc.

No han entés que no es pot dir "NO" a una reforma de 250M€ per ser "econòmicament inviable" i, presentar-ne una que val 600M€, sense cap mena de Projecte.

No han entés que la reforma no es pot aprovar en base a espantar al soci sobre las desgràcies que passaran si no es fa.

No han entés que si surt "NO" a la reforma han de plegar. Així de clar. La seva legitimitat quedarà reduïda a no res.

No han entés que "atacar" al President del Club no és atacar el Club.  Especialment, quan el que s'ataca és la poca transparència del President i la Junta Directiva. I més, quan es veu que aquests "atacs" tenien molts fonaments.

No han entés que els membres de la Junta són servidors del Club, és a dir, dels socis i, que ells han estat escollits per conduir la nau durant una època. Després, els tornarem a escollir, si pensem que ho han fet bé i, escollirem uns altres, si pensem que ho han fet malament.

No han entés que molts hem fet un munt de quilòmetres i hem perdut hores d'estudi i feina per anar a veure el Barça allà on sigui. Que hem anat a Finals Europees de futbol, bàsquet, etc. molt abans que alguns d'ells es féssin socis del Club. I, pagant de la nostra butxaca, evidentment. Mai, com ara, hi ha hagut tants "compromisos" amb el tema de les entrades fora de casa, siguin finals o altra mena de partits.

No han entés que ser crític no és ser "entorn maligne". Es dir el que no ens agrada. Encara que poguem estar equivocats. I això no vol dir que volguem que es perdin partits. Jo vull que es guanyi sempre. Però, com he dit abans, hi ha maneres i maneres de guanyar.

No han entés que dir mentides (o escriure-les), per defensar l'indefensable no es pot fer. Més tard o més d'hora, sabrem la veritat de tot.

No han entés que els més importants, sempre, són els que estan damunt la gespa o el parquet. Ells estan on estan gràcies a aquests, no a l'inrevés.

No han entés que, els que estem allà, a la graderia, ho entenem tot, encara que fem cara de no entendre res.

Jordi Pascual

Em podeu seguir a Twitter: @JordiPascualP

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada